fbpx

Moslims en christelijke leiders eisen gerechtigheid na brute moord

dinsdag, 10 maart 2020
Nieuws
Een 22-jarige Pakistaanse Christen werd door Moslims gemarteld en vermoord omdat hij een waterbron zou bezoedeld hebben. Religieuze leiders eisen gerechtigheid.
20200310 Masih Pakistan

Zowel christelijke als islamitische geestelijk leiders hebben na een bijeenkomst in Lahore opgeroepen tot de arrestatie van de daders van de brutale moord op Saleem Masih. De christelijke boer werd in het dorp Bhagyana (in de regio Kasur in Punjab) door landeigenaren vermoord omdat hij hun waterbron vies zou hebben gemaakt toen hij zich na zijn werk bij die bron gewassen had. In het dorp wonen zo’n tweehonderd Christenen.

De 22 jarige jonge Christen werd door een groep Moslims aangevallen en uitgescholden voor vuile Christen. Daarop werd hij aan handen en voeten vastgebonden en werd hij gemarteld met kabels en een gloeiend hete ijzeren staaf. Saleem Masih liep meerdere breuken en interne en externe verwondingen over zijn hele lichaam op. Daarna werd hij ook nog eens 3 dagen opgesloten. Uiteindelijk werd hij in een veld achtergelaten en door zijn familie naar het ziekenhuis gebracht waar hij vrijdag overleed. Zaterdag werd hij begraven. Kort na zijn dood werden twee mannen voor korte tijd gearresteerd, maar zij werden al snel vrijgelaten.

De religieuze leiders richtten op het einde van hun ontmoeting ook een oproep tot dringende, internationale actie om geweld tegen Moslims in India en tegen religieuze minderheden in Pakistan te stoppen.

Bron: Fides/Kerknet