Radio Maria: motie over mensenrechten Christenen Irak

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Vertegen­woor­di­gers van de politieke partijen CDA, CU en SGP vinden geen steun voor een motie in de Tweede Kamer om onderzoek te doen naar schending van mensenrechten in Irak. Volgens Pieter Omtzigt van het CDA steekt de Nederlandse regering haar kop in

Vertegen­woor­di­gers van de politieke partijen CDA, CU en SGP vinden geen steun voor een motie in de Tweede Kamer om onderzoek te doen naar schending van mensenrechten in Irak. Volgens Pieter Omtzigt van het CDA steekt de Nederlandse regering haar kop in het zand terwijl het christendom door gerichte aanvallen uit het Midden-Oosten verdwijnt. De aanvallen zijn zeer gericht op geloofsgemeenschappen in Irak, Syrië, Pakistan of Nigeria, om een paar landen te noemen. Bommen, het liefst op volle kerken op hoogtijdagen. Velen vluchten en de geloofsgemeenschappen in Irak en Syrië verdwijnen snel, vooral daar waar ultra-radicale groepen als ISIS het voor het zeggen hebben. Net als in Afghanistan worden uitingen van andere geloven zo snel mogelijk verwoest, inclusief godshuizen en begraafplaatsen.

CDA, CU en SGP hebben daarom een motie ingediend in om objectief, opnderzoek te doen, zodat iedereen de feiten onder ogen moet zien en erkennen. Behalve van de PVV (en van voormalige PVV’ers) kregen zij echter geen steun in de Kamer. Volgens mede-indiener Pieter Omtzigt weigert de regering en een deel van de Tweede Kamer daaarmee het systematische karakter van vervolging, van de doodstraf op bijvoorbeeld geloofsafval, onder ogen te zien.

Klik hier voor zijn reactie op Radio Maria over de situatie en de ontwikkelingen in de Tweede Kamer.