Rabbijn: ‘Christenen zijn nieuwe Joden’

woensdag, 21 december 2016
Nieuws
“Christenen zijn de nieuwe Joden geworden”, vindt de prominente orthodox-Joodse rabbijn Yitzchok Adlerstein uit Los Angeles.
ACN-20140322-06360

In een interview met tv-dominee Pat Robertson wees hij erop dat christenen vandaag de meest vervolgde groep ter wereld zijn. Adlerstein is directeur van de afdeling interreligieuze zaken van het Simons Wiesentalcentrum in Los Angeles. De vervolging strekt zich uit van West-Afrika tot Afghanistan en Iran. “Christenen daar kunnen op iedere willekeurige dag wakker worden en niet weten of zij ’s avonds thuis zullen komen, of zij gedood of vervolgd worden.” “Christenen vormen de meest bedreigde religieuze minderheid”, aldus de rabbijn. Adlersteins moeder overleefde een nazi-concentratiekamp. Destijds keek de wereld zwijgend toe hoe de nazi’s zes miljoen Joden vermoordden. Niemand heeft na afloop van de Tweede Wereldoorlog geloofd dat er zich nog volkerenmoorden zouden voordoen, aldus de rabbijn.

Valse terughoudendheid
Maar er zijn er meer geweest, waaronder die op christenen en Jezidi’s in Irak door Islamitische Staat. Adlerstein verwijt christenen in het Westen valse terughoudendheid . Volgens hem hadden duizenden levens gered kunnen worden als christenen twee jaar geleden al massaal de straat op waren gegaan en zich hadden ingezet voor hun vervolgde geloofsgenoten.

Hij waarschuwde voor een verkeerd begrepen politiek correctheid die andere religieuze groepen niet wil beledigen. “Wij Joden hebben de ervaring dat liefde thuis begint, in de eigen buurt en aansluitend ook naar buiten groeit.” Volgens hem is er niets verkeerds aan eerst voor de belangen van de eigen geloofsgemeenschap op te komen.

 

Bron: KN/kath.net/IDEA; foto: ACN-UK