Project: Warme jacks voor kinderen van vluchtelingen in Damascus

Project
20130312syr002

Project in Syrië
„Waarom laat God toe dat Syrië zo moet lijden? Waarom moeten onschuldigen sterven? Waarom schenkt God ons geen vrede, waar we toch zo hard om bidden?“ Dit zijn een paar van de vragen die jongeren in Damascus de zusters elke dag weer stellen.

Geschokt door het lijden
Zuster Marie-Joseph Chanaa is geschokt door het lijden, dat zij dagelijks op haar weg tegenkomt: „De mensen zijn erg getraumatiseerd. Zelfs kinderen hebben mensen moeten zien die door bommen waren verbrand. Zij hebben lichaamsdelen in de straten zien liggen. Als zij een ontploffing horen, lopen ze naar hun ouders en verschuilen zich.“

Houdt altijd hoop
Toch geeft zuster Joseph-Marie niet op, waar anderen wanhopig worden: „Ik zeg altijd: ‚Heer, ik ben in uw handen‘. Ik leef om deze mensen te helpen en te bemoedigen. Wij, zusters, zeggen tegen hen: ‚Houdt altijd hoop! Wij bidden veel met de mensen voor Syrië, wij bidden elke dag met hen: met de kinderen, met de gezinnen, met de zieken. God is ons nabij in deze beproeving.“

Vluchteling in eigen land
De Zusters van de Orde van de Barmhartige Zusters van Besançon bekommeren zich in Damascus om mensen, die door de oorlog als vluchtelingen in eigen land leven. Nu staat de winter weer voor de deur en de zusters hebben om steun gevraagd om 2000 kinderen en jongeren warme jacks te kunnen verschaffen. Wij helpen met 30.000 euro.

Projectcode: 330-09-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood