Prins Charles betreurt christenvervolging Midden-Oosten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Prins Charles betreurt de christenvervolging door "fundamentalistische islamitische militanten" in het Midden-Oosten.
20141501_Charles01

Prins Charles betreurt de christenvervolging door "fundamentalistische islamitische militanten" in het Midden-Oosten.

Dat zei de prins onlangs in een toespraak bij een receptie van christenen uit het Midden-Oosten.

"Ik ben al enige tijd diep verontrust door de toenemende moeilijkheden waar christelijke gemeenschappen in verschillende delen van het Midden-Oosten mee te maken hebben", zei Charles.

"Het lijkt me dat we niet voorbij kunnen gaan aan het feit dat christenen in het Midden-Oosten, in toenemende mate, opzettelijk doelwit zijn van fundamentalistische islamitische militanten. Het christendom is, letterlijk, geboren in het Midden-Oosten en we moeten onze broeders en zusters in Christus in het Midden-Oosten niet vergeten", aldus de prins.

"Al 20 jaar lang heb ik geprobeerd om bruggen te slaan tussen de islam en het christendom en om onwetendheid en misverstanden weg te nemen. We hebben echter een punt bereikt in de crisis waarbij de bruggen snel en opzettelijk vernield worden door mensen die daar belang bij hebben. Dit wordt bereikt door middel van intimidatie, valse beschuldigingen en georganiseerde vervolging "momenteel ook tegen christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten,", zei Charles.

"Nu is het tijd om onze gezamenlijke inspanningen te verdubbelen om te benadrukken wat de drie Abrahamitische religies verbindt en om als christenen, joden en moslims, onze verontwaardiging uit te drukken over wat ons verscheurt. Mijn gebed deze middag is voor alle belegerde gemeenschappen en ik geloof dat westerse christenen oprecht moeten bidden voor geloofsgenoten in het Midden-Oosten. De oosters-christelijke kalender herinnert mij eraan dat vandaag het feest wordt gevierd van Daniël en de drie jongens Sadrak, Mesak en Abednego in de vuuroven. Zij staan symbool voor allen die vervolgd worden vanwege hun geloof. Maar het belangrijkste punt is: ze hebben het overleefd!", aldus de Britse troonopvolger.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Foto: Wikipedia