Priester vermoord in India

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Syro-Malabaarse bisdom Belthangady (zuid-India) is in diep rouw nadat een van hun priesters, James Mukalel, is vermoord en teruggevonden werd met zijn motor langs de kant van de weg in het dorp Thottathady. De plaatselijke bisschop, mgr. Lawrence Mukku
funeral-fr-james-mukalel

De Syro-Malabaarse bisdom Belthangady (zuid-India) is in diep rouw nadat een van hun priesters, James Mukalel, is vermoord en teruggevonden werd met zijn motor langs de kant van de weg in het dorp Thottathady. De plaatselijke bisschop, mgr. Lawrence Mukkuzhy, heeft geen flauw idee over wie de moord gepleegd heeft en waarom, maar is er wel zeker van dat het een roofoverval was.

Volgens de eerste resultaten van het politie-onderzoek werd de 39-jarige priester omgebracht toen hij op weg naar huis was na een uitvaartmis te hebben gevierd in Thottathady. Zijn naakte lichaam werd langs de weg gevonden dichtbij waar zijn motor lag. Volgens de kanselier van het bisdom toonde het lichaam geen sporen van verwonding. Wel waren er zichtbare tekens van wurging. "Pater James was erg geliefd bij de parochianen en andere mensen in zijn gebied," vertelde mgr. Mukkuzhy tegen AsiaNews. "Hij was een goede man die geen vijanden had; een gedreven missionaris die onzelfzuchtig alle mensen diende. Hij was inclusief in zijn missie, hielp mensen van alle godsdiensten of levensovertuigingen. We kunnen niet begrijpen dat iemand hem dood wilde." De priester stierf rond 21 uur en werd ongeveer 7 uur in de morgen gevonden, waarna hij voor onderzoek weggebracht werd. De Wereldwijde Raad van Indiase Christenen heeft het Centrale Onderzoeksbureau opgeroepen een uitgebreid onderzoek uit te voeren nar de moord van James Mukalel en tevens naar ander aanvallen op christenen in de deelstaat Karnataka. Toen vorig jaar anti-christelijk geweld uitbrak in Orissa, vond gelijksoortige geweld plaats in Karnataka waarbij 20 kerken en kapellen werden vernield.

Bron: KN / AsiaNews