Priester vermist in door paus bezocht Bangladesh

donderdag, 30 november 2017
Nieuws
Nu priester Walter William Rozario in Bangladesh wordt vermist, groeit de angst bij Katholieken over het bezoek van de paus.
20171130-Fr-walter-rozario

De geestelijke was twee dagen geleden betrokken bij kerkelijke taken toen hij verdween. De pastoor van de parochie meldde de vermissing bij de politie, waarbij hij aangaf dat om losgeld is gevraagd. De politie vreest dat het een samenzwering is die verband houdt met het bezoek van paus Franciscus. Sommige katholieken vragen zich af of ze zullen deelnemen aan activiteiten die met het bezoek verband houden.

De verdwijning van pr. Walter William Rozario (41) aan de vooravond van de komst van de paus in Bangladesh is zorgwekkend. De priester is de rector van een middelbare school en assistent-pastoor in Borni in het noorden van Bangladesh. De priester was betrokken bij de organisatie van een reis naar Dhaka om met zo’n driehonderd parochianen paus Franscicus te verwelkomen.

"Hij ging naar de Bonpara-kerk", vertelde pastoor Subroto Purification aan AsiaNews over de dag van de vermissing. "En daarna naar de markt om tijdschriften te kopen en andere taken te doen voor de parochie, maar hij kwam niet terug en zijn telefoon was uitgeschakeld. We zijn erg bezorgd en bidden voor zijn terugkeer in goede omstandigheden. We hopen hem zo snel mogelijk terug te zien en werken samen met de politie." Volgens de pastoor werd ruim 3600 dollar losgeld gevraagd voor zijn vrijlating.

Bonpara is een klein stadje waar mensen terechtkunnen voor onder meer drukwerk. Het was hier dat vorig jaar een katholieke werker, Sunil Gomes, werd gedood door militanten. Sommigen vermoeden dat zijn moordenaars ook verantwoordelijk waren voor een aanslag op het Gulshan Café. Een Katholieke politieagent die onbekend wil blijven, sprak met AsiaNews. "Ik denk dat de ontvoering van pr. Walter een samenzwering is omdat paus Franciscus morgen naar Bangladesh komt."

De oudere broer van de priester, Premol Rozario, is bedroefd en bezorgd. "Toen we het nieuws hoorden over de verdwijning van mijn broer, hebben we alle ziekenhuizen en veel andere plaatsen bezocht. Helaas hebben we hem niet gevonden. We kunnen niet slapen van bezorgdheid."

Bron: AsiaNews