Priester neergestoken tijdens Mis in kathedraal Mexico

vrijdag, 19 mei 2017
Nieuws
De Katholieke priester Miguel Ángel Machorro is in kritieke toestand opgenomen nadat hij maandagavond op het hoofdaltaar in de Metropolitan-kathedraal van Mexico-stad werd neergestoken.
20170516-Attacker-cathedral-priest-Mexico-City

“Hij zweeft tussen leven en dood”, aldus de aan de kathedraal verbonden priester Ricardo Valenzuela.

De aanvaller is gearresteerd door de federale politie en is voorgeleid aan de officier van justitie. Over een mogelijk motief is nog niets bekend. Dr. Armando Martínez, president van het College van Katholieke Advocaten, veroordeelde de aanval krachtig en vroeg om een ​​volledig onderzoek. “Er zijn de afgelopen jaren bijna 30 gewelddadige invallen geweest tijdens vieringen in de kathedraal. De meeste daarvan werden door fractiegroepen uitgevoerd, waardoor er een verhoogd veiligheidsniveau werd ingevoerd. De toegewezen politie-eenheden richten zich echter meer op de veiligheid van gelovigen en van het eigendom zelf.”

Niet eerder was er een directe aanslag tegen een priester van de kathedraal, noch tegen kardinaal Norberto Rivera Carrera. Pr. Machorro vierde op het moment van de aanval de Heilige Mis in de kathedraal. De autoriteiten van Mexico Stad hebben de zwaargewonde priester per helikopter naar een ziekenhuis overgeplaatst, waar hij momenteel verzorgd wordt. Pr. Valenzuela is bezorgd om zijn toestand en vraagt gelovigen om gebed voor de priester.

Inmiddels is bekend dat de priester buiten levensgevaar verkeert. De dader is geïdentificeerd. Hij zou een persoonlijkheidsstoornis hebben. Van een motief voor de daad is nog niets bekend.