Priester in Ivoorkust ontvoerd en weer vrijgelaten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Ivoorkust is de diocesaan directeur van de Caritas- instelling in Abidjan korte tijd ontvoerd geweest. Pater Richard Kissi was onderweg naar het seminarie...
20110504_Ivoorkust01

In Ivoorkust is de diocesaan directeur van de Caritasinstelling in Abidjan korte tijd ontvoerd geweest. Pater Richard Kissi was onderweg naar het seminarie om priesterstudenten te evacueren vanwege de onlusten die zijn uitgebroken, toen hij werd ontvoerd. Een lokale Caritasambtenaar, een collega van de Pater, laat weten "geen verdere aanwijzingen te hebben voor de motieven en omstandigheden die geleid hebben tot de ontvoering".

Doelwit

Sinds de onlangs gehouden omstreden presidentsverkiezingen is er een burgeroorlog uitgebroken. Aartsbisschop Amborse Madtha, de Apostolische nuntius van Ivoorkust, heeft gezegd dat vooral priesters het doelwit zijn geworden van de strijd die momenteel in het land woedt.

Paus Benedictus XVI

Op 30 maart heeft Paus Benedictus XVI de Afrikaanse Kardinaal Peter Turkson, voorzitter van de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede, naar Ivoorkust gezonden om bij te dragen aan de verzoening en een eind te maken aan het lijden van de bevolking in het Afrikaanse land.

 

(Bron:KN/CatholicCulture)