fbpx

Priester in El Salvador gedood door criminele bende

maandag, 20 mei 2019
Nieuws
In El Salvador is zondag priester Cecilio Perez Cruz dood aangetroffen door parochianen. De priester is waarschijnlijk vermoord omdat hij weigerde 'beschermingsgeld' te betalen aan een criminele bende.
20190520-Pr-Cecilio-Perez-Cruz

De 38-jarige priester is doodgeschoten terwijl hij zaterdagnacht in zijn parochie in El Salvador sliep. Hij was pastoor van San José la Majada, een parochie in het bisdom Sosonate, dichtbij de grens met Guatemala.

Briefje naast lichaam
Gelovigen, die met hem hadden afgesproken voor het ochtendgebed om 5 uur, troffen hem dood aan in zijn kamer met drie kogelwonden in zijn lichaam. Naast hem lag een handgeschreven briefje, ondertekend door de Mara Salavatrucha- bende met de tekst ‘Hij heeft de huur niet betaald.’ De bisschop van Sonsonate, mgr. Constantino Barrera, heeft gevraagd om gebed voor pr. Perez.. Hij prees het werk van de priester, die volgens hem dicht bij de mensen stond.

Reactie van de overheid
De regering van El Salvador heeft de moord veroordeeld en gesteld er alles aan te doen om de moordenaars van de priester voor de rechter te brengen. El Salvador is een van de meest gewelddadige landen ter wereld. In het Midden-Amerikaanse land werden vorig jaar 50.3 moorden per 100.000 inwoners gepleegd, een gemiddelde van 9.2 moorden per dag.

Bron: Vaticaan Nieuws