Priester in Brazilië dood aangetroffen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Lokale autoriteiten hebben dinsdag bekend gemaakt dat een Amerikaanse priester en academicus dood aangetroffen is in een appartement in de stad Paulista in het noord-oosten van Brazilië. Volgens de melding waren...
20110120Brazili01

Lokale autoriteiten hebben dinsdag bekend gemaakt dat een Amerikaanse priester en academicus dood aangetroffen is in een appartement in de stad Paulista in het noord-oosten van Brazilië. Volgens de meldlng waren zijn handen gebonden en had hij een koord rond zijn hals.

Het naakte lichaam van de 72-jarige Ferdinand Azevedo werd maandagavond gevonden door leden van zijn orde. Al enkele dagen had men tevergeefs geprobeerd met hem in contact te komen. Daarna gingen ze naar het appartement dat de Jezuïeten gebruikten voor individuele retraites van de ordeleden. Ondanks de omstandigheden waarin hij werd aangetroffen, vertoonde het lichaam geen sporen van geweld of zichtbare verwonding. Het hoofd van de politie, Morgana Alves, kondigde een onderzoek aan naar de oorzaak van de dood. Bovendien zei ze te wachten op de resultaten van de autopsie. Verder wilde ze geen informatie geven over de zaak.

Retraite

Het incident vond plaats in Janga, een kustplaats bij Paulista en enkele kilometers van Recife, de hoofdstad van de provincie Pernambuco. Het lichaam was in knielende positie en in verre staat van ontbinding. De priester die al vanaf 1975 in Brazilië woonde en hoofd was van de Jezuïeten in Pernambuco, deed elk jaar een retraite van tien dagen in Janga. Azevedo was onderzoeker en hoogleraar aan het Departement van Religieuze Wetenschappen van de katholieke universiteit van Pernambuco in Recife. Hij werd in 1970 priester gewijd in de Sociëteit van Jezus en verwierf in 1997 de titel van ereburger van Pernambucan vanwege zijn bijdrage aan de educatie in de staat. (Bron: Herald Tribune)