Politie voorkomt aanslag op kerk

maandag, 21 november 2016
Nieuws

De politie in de Nigeriaanse stad Maiduguri heeft vrijdagochtend een zelfmoordaanslag op een plaatselijke parochiekerk voorkomen. Daar was juist de ochtendmis bezig, meldt The Nation. Maiduguri was een centrum van activiteit van de islamitische terreurgroep Boko Haram. De bisschop van Maidugur woont naast de St.-Hilariuskerk die het doelwit van de mislukte aanval was.

Toen de politie hield drie zelfmoordterroristen tegenhield bij een checkpoint, liet een van hen haar explosieven afgaan. Daarbij kwamen zijzelf en een van de andere terroristen om. Een priester uit de parochie zei: “We hoorden een luide knal die ons hele gebouw deed trillen. Ik dacht dat Boko Haram ons aanviel totdat ik later te weten kwam dat het zelfmoordaanvallers waren die bij het checkpoint explodeerden.”

Ruim twee miljoen ontheemden
In het dinsdag gepubliceerde rapport Vrijheid van Godsdienst in de Wereld meldt Kerk in Nood dat in Nigeria tweeënhalf miljoen mensen ontheemd zijn door het geweld van Boko Haram.

Bisschop Oliver Dashe Doeme van Maiduguri lanceerde eerder een rozenkranscampagne tegen Boko Haram. Hij liet onlangs blijken ervan overtuigd te zijn dat de islamitische terreurgroep mede dankzij het gebed terrein heeft verloren.
Tegen de Catholic Herald zei hij dat Boko Haram-leden voorheen “overal” waren, maar dat zij nu zijn teruggedrongen “naar de bossen”. De terreurgroep “zal snel uitdoven, grotendeels vanwege de gebeden van de mensen”.

Bron: Katholiek Nieuwsblad