Pieter Omtzigt reist met Kerk in Nood naar Pakistan

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Pieter Omtzigt, Tweede-Kamerlid voor het CDA, reisde begin januari samen met de directeur van Kerk in Nood naar Pakistan om met vervolgde Christenen te spreken en hun situatie te bekijken. Lees hier een verslag van deze reis...

Pieter Omtzigt, Tweede-Kamerlid voor het CDA, reisde begin januari samen met de directeur van Kerk in Nood naar Pakistan om met vervolgde Christenen te spreken en hun situatie te bekijken. Lees hier een verslag van deze reis:

In de tweede week van januari heb ik op uitnodiging van Kerk in Nood, een Katholieke organisatie, die opkomt voor vervolgde Christenen, een bezoek gebracht aan Pakistan.

De afgelopen jaren heb ik me hard gemaakt voor de positie van Christenen, waar ze als minderheid in de knel komen. Dat leidde tot Kamervragen over Egypte kerken in brand, moorden in Irak en landonteigening in Turkije. En in de Raad van Europa leidde het tot een resolutie, die tot stand kwam ondanks heftige weerstand van lidstaat Turkije: het is niet zo normaal dat landen elkaar de maat nemen.

Pakistan is hard op weg te worden de grootste moslimstaat van de wereld te worden. Het heeft verschillende militaire staatsgrepen gehad sinds haar onafhankelijkheid in 1948, een paar oorlogen met buurman en aartsvijand India en bezit net als India nucleaire wapens (de nucleaire kennis komt deels uit Nederland).

Het land komt soms voor op landen die tegen ‘failed state’ aanzitten en ligt naast het nog niet functionerende Afghanistan.

Klik hier om het hele reisverlsag te lezen en hier om foto’s van de reis te bekijken.