Pieter Omtzigt (CDA) komt op voor mensenrechten in Turkije

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) roept het kabinet op om iets te doen aan de onteigening van grond het het Syrisch-orthodoxe klooster Mor Gabriel in Turkije. Volgens Omtzigt...
20120309PieterOmtzigt

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) roept via een initiatief nota het kabinet op om iets te doen aan de onteigening van grond het het Syrisch-orthodoxe klooster Mor Gabriel in Turkije. Volgens Omtzigt zou minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken deze kwestie op de politieke agenda van de Europese Unie en de Raad van Europa moeten zetten.

Al 50 hectare zou het klooster verloren hebben door uitspraken van het hooggerechtshof. Daarnaast eiste de overheid eerder dat de buitenmuur van het klooster werd weggehaald, omdat die op ‘bosgebied’ zou staan.

Mor Gabriel is het belangrijkste klooster van de Syrisch-orthodoxe minderheid in het zuidoosten van Turkije en krijgt al jaren steun van Tweede-Kamerlid Omtzigt. Volgens hem is de vrijheid van godsdienst in het geding als overheidsinstanties rechtszaken aanspannen tegen eigendommen van de kerk.

klik hier om de volledige initiatief nota in te zien.

Bron: ANP, Kerknieuws.nl

Foto: Kerknieuws.nl