Paus: "Werk aan barmhartigheid"

Project
“Ik nodig u uit om samen met Kerk in Nood overal in de wereld een werk van barmhartigheid te realiseren." Met die woorden spreekt Paus Franciscus ons gezamenlijk aan.
Visual-Dossier-Barmhartigheid

“Ik nodig u uit om samen met Kerk in Nood overal in de wereld een werk van barmhartigheid te realiseren, namelijk iets blijvends, een duurzaam werk van barmhartigheid, een structuur voor de vele noden die er vandaag de dag zijn in de wereld.” Deze woorden sprak Paus Franciscus bij een onderhoud met Kerk in Nood over de werken van barmhartigheid die we als Pauselijke organisatie – met uw hulp – steunen. De Paus moedigt ons aan door te gaan. Ik geef u graag concrete voorbeelden waarmee we aan zijn oproep gehoor kunnen geven.

Vluchtelingen Syrië
In de Libanese stad Zahle wonen duizenden Syrische vluchtelingen. Ze hebben in de oorlog alles verloren. Er is geen inkomen en ze kunnen nauwelijks rondkomen. Voor € 2,00 geeft u een vluchteling een dag te eten.

Verzoening in Centraal Afrika
Plunderende benden sloegen diepe wonden in de Centraal Afrikaanse Republiek. Bisschop Dieudonné organiseert een verzoenings- en dialoogbijeenkomst. Er komen 648 mensen uit het hele land. Geeft u € 14,00 voor deelname van een persoon zodat hij of zij vrede kan brengen in Centraal Afrika?

Opvang daklozen in Colombia
In Bógota, de hoofdstad van Colombia, leven 30.000 daklozen op straat, onder bruggen en in parken. De broeders van pater Pio geven daklozen een douche en een bed. Hun toewijding en aandacht is als Gods tedere hand. Ze willen een opvanghuis bouwen dat de naam van Paus Franciscus zal dragen. Voor € 20,00 geeft u een bed aan een dakloze.

Opvang verstandelijk gehandicapten in India
In India vangen zusters verstandelijke gehandicapte vrouwen op die door hun familie in de steek zijn gelaten. De zusters geven hen onderdak, kleding, voedsel en herstellen hun waardigheid. Het opvanghuis moet uitgebreid worden. Als u € 100,00 geeft kan één van de vrouwen een maand in het huis wonen.

“Wij, mannen en vrouw hebben God’s tederheid nodig. Maar we hebben ook elkaars tederheid nodig”, zegt de Paus. Bij voorbaat dank voor uw gift en gebed waarmee we die tederheid handen en voeten kunnen geven.

 

Met vriendelijke groet,

 

Joris Van Voorst tot Voorst,

Directeur Kerk in Nood