Paus vraagt om vrijlating pater Tom Uzhunnalil

maandag, 11 april 2016
Nieuws
Paus Franciscus heeft een oproep gedaan tot vrijlating van de in Jemen ontvoerde priester Tom Uzhunnalil.

Bij het Regina Caeli-gebed zei hij zondag: “Beste broeders en zusters, in de hoop ons gegeven door de verrezen Christus, hernieuw ik mijn oproep tot vrijlating van alle ontvoerde personen in zones van gewapend conflict.” “In het bijzonder wil ik de salesiaanse priester Tom Uzhunnalil gedenken, die afgelopen 4 maart in Aden, Jemen, werd ontvoerd.”

De Indiase priester werd gekidnapt bij de aanslag op een bejaardentehuis dat werd gerund door de zusters van Moeder Teresa. Bij de aanval kwamen zestien mensen om, onder wie vier zusters. Hoewel niemand de verantwoordelijkheid voor de aanval heeft opgeëist, wordt vermoed dat er islamistische terroristen achter zitten. Zowel Islamitische Staat als al-Qaeda is in het gebied aanwezig. Paus Franciscus noemde de vier omgebrachte zusters eerder al "de martelaren van vandaag".

Tijdens de Goede Week gingen geruchten dat pater Tom op Goede Vrijdag zou worden gekruisigd. De Indiase regering liet echter weten dat de priester nog leeft en dat er wordt gewerkt aan zijn vrijlating. (KN/CNA)