Paus Tawadros II: ‘Arabische Lente was een winter’

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Egyptisch koptisch-orthodoxe paus Tawadros II heeft de 'Arabische lente' betiteld als "een winter". In een interview met...
20142603_Egypte01

De Egyptisch koptisch-orthodoxe paus Tawadros II heeft de ‘Arabische lente’ betiteld als "een winter".

In een interview met een Arabische radiozender zei Tawadros vorige week dat de resultaten van de ‘Arabische Lente’ voor de meeste landen in het Midden-Oosten schadelijk zijn geweest, met uitzondering van enkele positieve resultaten. Dat meldt de Vaticaanse missiepersdienst Fides.

De koptische-orthodoxe paus verwerpt elke positieve interpretatie van de ‘Arabische Lente’. Volgens hem hebben de opstanden, sinds 2010, in het Midden-Oosten en Noord-Afrika veel landen verwoest. Tawadros hekelt de inmenging van westerse mogendheden in de golf van opstanden, omdat die volgens hem bedoeld is om de Arabische wereld op te delen "in kleinere landen". Ook uit hij kritiek op de westerse media. Die geven volgens Tawadros, door dramatisering van de verhalen, een "vertekend beeld" van wat zich in Egypte afspeelt.

Tawadros prijst de huidige Egyptische leider, generaal Abdel Fatah al-Sisi, voor het "redden van Egypte" uit handen van de islamitische regering van Mohamed Morsi.

Bron: Katholiek Nieuwsblad/Fides