Paus: Stop geweld tegen Christenen in het Midden-Oosten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Tijdens een ontmoeting met Kardinalen en de leden van de Curie sprak de Paus duidelijke taal over het geweld tegen Christenen in het Midden-Oosten. Hij riep de wereld op om stelling te nemen tegen ...
201011222MiddenOosten

Tijdens een ontmoeting met Kardinalen en de leden van de Curie sprak de Paus duidelijke taal over het geweld tegen Christenen in het Midden-Oosten. Hij riep de wereld op om stelling te nemen tegen het geweld gericht aan Christenen en om het op te nemen voor de mensen die lijden en verdreven zijn.

Zo zei de Paus: "Zo moeten de woorden en gedachten van de Synode een luide roep worden aan alle mensen met politieke en religieuze verantwoordelijkheid, om de Christianofobie een halt toe te roepen; opstaan om de verdrevenen en de lijdenden te verdedigen en de geest van verzoening opnieuw te gaan beleven. Uiteindelijk kan de genezing alleen vanuit een diep geloof in de verzoenende liefde van God komen. Dit geloof kracht te geven, dit te voeden en het te laten schijnen, is de hoofdopgave van de Kerk in deze tijd."

Klik hier om het volledige stuk over het Midden-Oosten uit de toespraak te lezen.

Bron: RKDocumenten.nl