Paus spreekt met kinderen van vluchtelingen over vrede

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Tijdens zijn reis naar Bethlehem had Paus Franciscus een ontmoeting met kind-vluchtelingen, hij verzekerde hen dat geweld nooit te overwinnen is met...
ACN-20140521-09097-small

Tijdens zijn reis naar Bethlehem had Paus Franciscus een ontmoeting met kind-vluchtelingen, hij verzekerde hen dat geweld nooit te overwinnen is met geweld, maar alleen door vrede.

In de middag ontmoette de H. Vader een groepje jongeren en kind-vluchtelingen in het Phoenix Cultuur Centrum van het vluchtelingen kamp Dehiyshe. Bij de ingang van het centrum werd de H. Vader begroet door 2 kinderen in traditionele klederdracht, die hem bloemen aanboden.

De jongeren, die in een grote kring op stoelen zaten, droegen allen een wit T shirt en hadden een witte "cap" op hun hoofd. Zij toonden witte vellen papier, waarop, in verschillende talen, slogans geschreven stonden, betrekking hebbende op vrijheid, vrede en gerechtigheid. Een jongen vertelde de H. Vader dat zij allen "kinderen van Palestijnen" waren, allen geboren in bezet gebied.

Later op de dag zongen de kinderen voor de Paus en hij dankte hen voor hun "zeer mooie" liederen, hij gaf hen nog een, in het Spaans uitgesproken, korte boodschap mee, die door een monnik vertaald werd. Hij zei hen," Ik begrijp heel goed wat jullie mij duidelijk willen maken en de boodschap die jullie mij willen meegeven." En de Paus vervolgde ‘sta nooit toe dat het verleden jullie verdere leven zal bepalen; blijf altijd naar de toekomst kijken. Werk en vecht om tot stand te kunnen brengen wat jullie zo graag willen."

"Maar onthoud dit goed: tracht geweld niet te overwinnen met geweld. Geweld is uitsluitend te overwinnen door vrede. Door in vrede te leven, met hard werken en goed gedrag kunnen jullie je thuisland een toekomst geven. Ik dank jullie hartelijk voor jullie welkom. Ik zal God zeker vragen jullie te zegenen. En ik vraag jullie ook voor mij te bidden. Dank jullie wel."

De Paus bezocht het vluchtelingen centrum alvorens die avond Bethlehem te verlaten en door te reizen naar Tel Aviv. Eerder op de avond hield hij even stil, buiten het programma om, bij de muur, die Israel scheidt van de Palestijnse Gebieden; hij drukte zijn voorhoofd tegen deze muur en bad even.

Bron: Zenit

Foto: Kerk in Nood

Vertaling: Mevr. Bijvoet