Paus roept op tot hulp aan bootvluchtelingen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Na het bidden van het Regina Caeli zei paus Franciscus zondag de dood van zoveel migranten die de Middellandse Zee willen oversteken, te betreuren. Tegelijkertijd deed hij een oproep aan de internationale gemeenschap...
20150421vluchtelingen01

Na het bidden van het Regina Caeli zei paus Franciscus zondag de dood van zoveel migranten die de Middellandse Zee willen oversteken te betreuren. Tegelijkertijd deed hij een oproep aan de internationale gemeenschap om hulp te bieden.

De paus sprak met name over de nieuwe ramp waarbij naar schatting maar liefst 700 mensen omgekomen zijn. Het betreft bootvluchtelingen die vanuit Libië naar Europa wilden gaan. "Ik doe een oproep uit het diepst van mijn hart aan de internationale gemeenschap om vastberaden te reageren en snel actie te ondernemen opdat zulke tragedies niet meer voorkomen" , zei de paus terwijl hij om gebed vroeg. "Het zijn mannen en vrouwen zoals wij ",vervolgde hij, "onze broeders die op zoek zijn naar een beter leven en die te lijden hebben onder honger, vervolging, verwondingen, exploitatie en slachtoffer zijn van oorlog".

Bisschop Nunzio Gallantino, algemeen secretaris van de Italiaanse Bisschoppenconferentie, klaagde dat Europa "elegant zijn handen wast " met de migrantencrisis en rampen voor ogen. Italië, dat dit jaar al 23.000 immigranten heeft opgenomen, vraagt meer hulp van andere Europese landen. Er zijn berichten dat bijna een half miljoen oneigenlijke migranten klaar staan om de komende weken Libië te verlaten. En dit jaar zijn bijna 1000 vluchtelingen omgekomen tijdens de oversteek van de Middellandse Zee, waar mensensmokkelaars grof geld aan verdienen.

Bron: CWN

Foto: refdag.nl