Paus roept op tot einde geweld Syrië

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Geen nieuw bericht over de vrijlating van de ontvoerde hoofdstedelijke bisschoppen. Paus Franciscus spreek tijdens zijn wekelijkse algemene audiëntie over...

Vaticaanstad – Aan het slot van zijn toespraak tijdens zijn wekelijkse algemene audiëntie riep Paus Franciscus op om het bloedvergieten in Syrië te beëindigen.

Het pleidooi van de Heilige Vader komt op een moeilijk moment voor de Syrische Kerk omdat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn rond de ontvoering van de twee bisschoppen uit de hoofdstad:
Bisschop Mar Gregorius Ibrahim van de Syrisch Orthodoxe Kerk en bisschop Paul Yazigi van de Grieks Orthodoxe Kerk.

"Het kidnappen van de Grieks Orthodoxe en de Syrisch Orthodoxe bisschoppen van Aleppo, waarover tegenstrijdige persberichten naar buiten komen, is een verdere indicatie voor de tragische situatie die de Syrische staat in zijn ban houdt, waar geweld en wapens nog steeds dood en verderf zaaien", aldus de Paus.

Op woensdag hebben verschillende bronnen in de media, waaronder Zenit, bericht over de vrijlating van de prelaten maar tot op heden zijn deze beweringen weer ingetrokken.
De hoofdstedelijke bisschoppen Ibrahim en Yazig werden op maandag, tijdens een humanitaire missie, ontvoerd in een gebied dat als één van de gevaarlijkste van Syrië wordt beschouwd.
Hun chauffeur werd bij de ontvoering gedood.

De Heilige Vader bad voor de veilige terugkeer van de twee vermiste prelaten naar hun geloofsgemeenschap. "Ik vraag God hun hart te verlichten en ik herhaal de dringende oproep, die ik op Paasdag deed, om het bloedvergieten te stoppen zodat de nodige humanitaire hulp geboden kan worden aan de bevolking en zodat er zo spoedig mogelijk een politieke oplossing gevonden kan worden voor deze crisis," zei de Paus…

Bron: Zenit.org

Bron foto: Copyright Grzegorz Galazka