Paus roept Kenianen te blijven werken voor vrede

donderdag, 26 november 2015
Nieuws
Paus Franciscus moedigt Kenianen aan te blijven werken voor vrede in het land.

"De ervaring leert dat geweld, conflicten en terrorisme zich voeden met angst, wantrouwen en de wanhoop die geboren is uit armoede en frustratie," zei Paus Franciscus gisteren tijdens zijn eerste publieke optreden in Kenia.

Hij merkte op dat overheidsfunctionarissen van Kenia een bijzondere verantwoordelijkheid hebben om te werken aan het beschermen van vrede en om een rechtvaardige samenleving te bewerkstelligen. "In de mate dat onze samenlevingen etnische, religieuze of economische verdeeldheid ervaren, zijn alle mannen en vrouwen van goede wil geroepen om te werken aan verzoening en vrede, vergeving en genezing", aldus Paus Franciscus.

De Keniaanse president Kenyatta wees in zijn welkom-speech aan de Paus op de grote kansen en uitdagingen van Kenia, waaronder inspanningen voor goed bestuur, het bevorderen van vrede en het aanpakken van milieuproblemen. Ook merkte hij de rol van de Katholieke Kerk op als een "sterke partner" in de sociale en economische ontwikkeling van zijn land. "De kerk is al lang een partner van de staat in de integrale ontwikkeling, zonder welke enige hoop van cohesie en het betrekken van mensen ijdel zou zijn. De Kerk is buiten de staat de grootste aanbieder van gezondheidszorg en heeft tal van instellingen voor wezen en kwetsbare kinderen. Het netwerk van katholieke scholen omvat bovendien 8.000 basisscholen en middelbare scholen, vijf hogescholen en een universiteit.” President Kenyatta merkte op dat ook hij is een begunstigde van katholieke scholen.
De Paus sloot af met een smeekgebed: "Heilige Vader, ik bid u voor Kenia, dat God ons zal horen, dat hij dit land zal genezen."
Bron: CISA News