Paus roept Irak op christenen te beschermen.

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Paus Benedictus heeft Irak opgeroepen tot een effectievere bescherming van christenen en andere religieuze minderheden.
church-bombing-200-x-125

Paus Benedictus heeft Irak opgeroepen tot een effectievere bescherming van christenen en andere religieuze minderheden.

De burgerlijke autoriteiten van het land zouden al het mogelijke moeten doen om de veiligheid van het volk weer te herstellen, zei de paus zondag na het Angelusgebed op het Sint-Pietersplein in Rome. Vanwege korte termijn belangen mogen de fundamentele rechten en het recht op integriteit van de burger niet op losse schroeven komen te staan.

Tegelijkertijd uitte de paus zijn "diepe verdriet" over de christenen in de Noord-Iraakse stad Mosoel die in de afgelopen weken zijn vermoord. Hij betuigde zijn geestelijke verbondenheid met de christelijke gemeenschap. Verder zei hij ook met diepe bezorgdheid het geweld tegen leden van andere niet-islamitische godsdiensten te hebben gevolgd.

Aan de christenen in Irak vroeg paus Benedictus XVI te blijven werken voor hun land op de best mogelijke manier. De kerkleider verzocht verder de internationale gemeenschap zich in te zetten voor een vreedzame en rechtvaardige toekomst van Irak. Hij richtte een speciale groet aan de christenen uit Irak die zich hadden verzameld op het Sint-Pietersplein.