Paus: Respect is voorwaarde voor vrede in Midden-Oosten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Twee dagen voor zijn bezoek aan Libanon heeft Paus Benedictus XVI opgeroepen tot vrede en verzoe- ning in het Nabije Oosten. Hij verheugt zich op...
20120912_Libanon01

 

Twee dagen voor zijn bezoek aan Libanon heeft Paus Benedictus XVI opgeroepen tot vrede en verzoening in het Nabije Oosten.

Hij verheugt zich op de ontmoeting met Katholieken van de verschillende ritussen, Christenen van andere denominaties, Moslims en Druzen, aldus de Paus tijdens de algemene audiëntie van woensdag in het Vaticaan.

Deze "rijkdom" aan verschillende groepen in de Libanese samenleving kan alleen voortbestaan wanneer men in vrede en verzoening leeft. Daarvoor is wederzijds respect een voorwaarde, aldus het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk.

In zijn oproep in het Frans sprak de Paus zijn dank en vreugde uit over de presentie van Christenen in het Midden-Oosten. Zij hebben de solidariteit van alle Christenen in deze wereld nodig. De geschiedenis van de regio toont de "belangrijke en vaak beslissende rol" van Christelijke gemeenschappen voor de interreligieuze en interculturele dialoog. De Paus bedankte alle personen en instanties die Christenen ondersteunen.

De Christenen in de regio zelf werden door de Paus opgeroepen om vredesstichters en brengers van verzoening te zijn. "Bidden wij God deze regio de zo verlangde vrede in respect voor de wederzijdse verschillen te schenken", aldus Benedictus XVI.

De duizenden bezoekers in de Pauselijke audiëntiezaal vroeg hij om te bidden voor zijn reis die de Christenen moed moet geven en de broederlijkheid in de regio moet bevorderen.

 

Bron: KN/KNA, foto: AFP