Paus ontmoet overlevenden aanslag Bagdad

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Na de algemene audiëntie in de Pauls VI Aula in het Vaticaan heeft paus Benedictus woensdag een groep Irakese katholieken ontmoet die de terreuraanslag op de Syrisch-katholieke kathedraal van Bagdad op 31 oktober overleefden. De paus gaf...
20101202Irak01

 

Na de algemene audiëntie in de Pauls VI Aula in het Vaticaan heeft paus Benedictus woensdag een groep Irakese katholieken ontmoet die de terreuraanslag op de Syrisch-katholieke kathedraal van Bagdad op 31 oktober overleefden. De paus gaf hen de zegen en beloofde te blijven bidden voor vrede in Irak.

De groep bestond in totaal uit 26 Irakezen die bij de aanslag gewond raakten en hun begeleiders. De overlevenden van het bloedbad waren op uitnodiging van de Italiaanse regering naar Italië gehaald om er medisch behandeld te worden. Een aantal van hen werd behendeld iet Gemelli Ziekenhuis in Rome. Hetzelfde ziekenhuis waar paus Johannes Paulus II na de aanslag op hem in 1981 en tijdens een keeloperatie kort voor zijn overlijden verbleef. De Irakezen waren twee weken eerder in het ziekenhuis bezocht door aartsbisschop Fernando Filoni van het Staatssecretariaat van de Heilige Stoel.

Commandant

Op de avond van 31 oktober kwamen na een gijzelingsactie en een gewelddadige bevrijdingsoperatie in de Syrisch katholieke kathedraal Onze Lieve Vrouw van de Verlossing in Bagdad 56 kerkgangers, twee priesters en zeven beveiligingsmedewerkers om het leven. De vijf daders werden eveneens gedood. Ongeveer zeventig mensen raakten gewond. Vorige week werden twaalf personen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. Onder hen was Huthaifa al-Batawi, een leidinggevende commandant van het aan al Qaeda gelieerde terreurnetwerk Islamitische Staat van Irak. (Bron: Kath. Nederland)