Paus: met Moslims getuigen tegen geweld

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
"Een sterk teken van hoop." Zo noemde Paus Benedictus XVI afgelopen woensdag zijn recente bezoek aan Libanon. Het is tijd voor...
20120920_Libanon01

"Een sterk teken van hoop." Zo noemde Paus Benedictus XVI afgelopen woensdag zijn recente bezoek aan Libanon. Het is tijd voor een "oprecht en krachtig getuigenis" door Christenen en Moslims tegen geweld en scheuring, aldus de Paus tijdens de algemene audiëntie.

"Geweld brengt geen vrede, maar dialoog, achting van de mensenrechten en voor alles verzoening."

Het driedaags bezoek aan Beiroet van afgelopen weekeinde betekende voor de Paus een "belangrijke ervaring van wederzijds respect, van begrip en broederlijkheid" met Moslims, zei de Paus. Zijn oproep tot dialoog en gemeenschappelijke inzet voor vrede is alleen mogelijk geweest door de "aanhoudende en actieve deelname van Moslims". Hij heeft de regeringen in de regio willen aanmoedigen "besliste stappen te zetten voor vrede en voor een beter begrip van de betrekkingen tussen Christenen en Moslims".

Benedictus XVI riep tijdens zijn Libanonbezoek tot eenheid tussen de Christelijke Kerken en tot een nieuw "model van broederlijkheid" tussen Christenen en Moslims.

Daarnaast deed de Paus een appel op de internationale gemeenschap en op de Arabische staten concrete voorstellen te doen voor het beëindigen van het conflict in Syrië.

Bron: KNA, foto: AsiaNews