Paus kijkt terug op bezoek aan Libanon en enthousiaste ontvangst

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Paus Benedictus XVI zei tijdens zijn wekelijkse audiëntie op 19 september na zijn bezoek aan Libanon:"Ik wilde graag deze reis maken ondanks de moeilijke omstandigheden, omdat een vader altijd bij zijn...
20120921Lebanon

Paus Benedictus XVI zei tijdens zijn wekelijkse audiëntie op 19 september na zijn bezoek aan Libanon:"Ik wilde graag deze reis maken ondanks de moeilijke omstandigheden, omdat een vader altijd bij zijn kinderen moet blijven wanneer zij geconfronteerd worden met grote problemen".

Zoals gebruikelijk na een buitenlandse reis gebruikt de paus de woensdag om publiekelijk terug te kijken op de reis. Hij merkte op dat "Libanon een land is dat complex, maar symbolisch is voor de regio". Hij zei daarnaast dat de traditie van tolerantie te midden van diversiteit in Libanon uitgebreid zou moeten worden in het Midden-Oosten.

De paus heeft zijn zorgen uitgesproken over het geweld en het lijden dat voortduurt in het Midden-Oosten en uitte zijn sympathie voor "de legitieme ambities van de mensen". Hij noemde in het bijzonder het bloedvergieten in Syrië en de vluchtelingencrisis die daardoor ontstaan is. Hij sprak ook over de voortdurende onrust in Irak.

De paus merkte op dat zijn reis "bovenal een ontmoeting was met de Katholieke gelovigen in Libanon en het Midden-Oosten". Hij vertelde over de opwinding die hij gezien had, vooral "het niet te onderdrukken enthousiasme van de duizenden jonge mensen uit Libanon en naburige landen".

Paus Benedictus heeft in zijn apostolische exhortatie "Kerk in het Midden-Oosten", die hij tijdens zijn reis heeft vrijgegeven, de Christenen in de regio verzekerd dat de gelovigen over heel de wereld in solidariteit naast hen staan. Hij moedigde ze aan om te getuigen van het evangelie zelfs onder deze ongunstige omstandigheden. "Ik heb de katholieken in het Midden-Oosten uitgenodigd om hun blik te vestigen op de gekruisigde Christus om kracht te vinden om hun missie door te zetten".

Klik hier om de post-synodale apostolische exhortatie "Kerk in het Midden-Oosten" (9 mb) in het engels te bekijken.

Bron: CWN

Foto: saccsivdotcom.wordpress.com