Paus hekelt wereldwijde christenvervolging

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Paus Benedictus XVI heeft discriminatie van christenen in grote delen van de wereld aangeklaagd. De "zware aanvallen tegen duizenden christenen" van het afgelopen jaar zijn uitdrukking van morele armoede en bedreigen de vrede, aldus de paus donderdag in
benedictus-200-x-273

Paus Benedictus XVI heeft discriminatie van christenen in grote delen van de wereld aangeklaagd. De "zware aanvallen tegen duizenden christenen" van het afgelopen jaar zijn uitdrukking van morele armoede en bedreigen de vrede, aldus de paus donderdag in zijn toespraak tot het Corps Diplomatique in het Vaticaan.

Hij waarschuwde daarbij ook voor een nieuwe vijandigheid tegenover christenen in het Westen. De paus zei bijzonder de vervolgde christenen in Irake en India nabij te zijn. De regeringen van beide landen riep hij op zich actief in te zetten om een einde te maken aan de intolerantie en het dwarsbomen van christenen. Schade, in het bijzonder aan kerken en kerkelijk eigendom, moet hersteld worden. De politiek verantwoordelijken dienen met alle middelen het respect tussen de godsdiensten bevorderen en iedere vorm van haat en minachting veroordelen, aldus de paus.

Met het oog op de westerse landen uitte Benedictus XVI zijn zorg over antichristelijke tendenzen. Vooroordelen en vijandigheid mogen niet worden gevoed omdat de stemmen van christenen in sommige kwesties onrust wekken. De christelijke boodschap laat zich niet tot het privé-domein beperken, aldus de paus.

Bron: KN/KNA