Paus groet Arabisch sprekende Christenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In zijn begroetingen in verschillende talen na de catechese tijden de algemene audiëntie wendde paus Franciscus zich woensdag 10 september onder meer tot de Arabisch-sprekende gelovigen en in het bijzonder tot die uit Syrië en het Midden-Oosten. Hij herin
20140912Arabieren01

In zijn begroetingen in verschillende talen na de catechese tijden de algemene audiëntie wendde paus Franciscus zich woensdag 10 september onder meer tot de Arabisch-sprekende gelovigen en in het bijzonder tot die uit Syrië en het Midden-Oosten. Hij herinnerde hen eraan dat de Kerk het voorbeeld van de Heer volgt in het uitblinken in barmhartigheid. "Zij beantwoordt haat met liefde, reageert op geweld met vergeving en treedt wapens tegemoet met gebed", aldus de paus. "Laat de Heer acht slaan op uw geloof, u inspireren en moed geven voor de strijd tegen de krachten van het kwaad. En dat Hij de ogen mag openen van degenen die verblind zijn door het kwaad, zodat ze spoedig het licht van de waarheid zien en berouw hebben over de vergissingen die zij hebben gemaakt. Dat de Heer u zegent en u altijd beschermt."

Ook groette Franciscus de officieren en leden van de Italiaanse Marine die deelnemen in de operatie Mare Nostrum, die migranten en vluchtelingen opvangt die proberen de Middellandse Zee over te steken naar Europa. "Ik bedank u voor uw bewonderingswaardige werk waarmee u zovelen van onze broeders en zusters helpt die op zoek zijn naar hoop", zei Franciscus.

Voor de algemene audiëntie in de Paulus VI Hal groette de paus een groep zieken, voor het grootste deel kinderen, die niet in staat waren de audiëntie op het Sint-Pietersplein mee te maken. Hij dankte hen allen voor hun bezoek en vroeg hen voor hem te bidden. "Ik vraag jullie voor mij te bidden. Vergeet dat niet. Bid dat ik mijn werk kan volbrengen. Ik zal voor u allen bidden en voor de kinderen. Laten we dus samen bidden tot de Heilige Maagd dat ze ons zegent", riep hij uit. Na het bidden van een Weesgegroet met de aanwezigen, wenste hij zijn gehoor een goede dag en drukte hen op het hart te blijven hopen.

Bron: VIS

Foto: katholisches.info