Paus: "Geweld in naam van God is Godslastering"

zondag, 15 november 2015
Nieuws
Geweld in naam van God is godslastering. Met die woorden heeft Paus Franciscus zondagmorgen de aanslagen van Parijs streng veroordeeld.

Voor de Eucharistie en het angelusgebed van zondag op het Sint-Pietersplein in Rome waren extra scherpe veiligheidsmaatregelen van kracht. Paus Franciscus benadrukte dat geen enkel probleem in de wereld met geweld en haat wordt opgelost. Hij sprak tevens een gebed uit voor de verwanten van de slachtoffers en de mensen die gewond raakten bij de aanslagen.

“Ik spreek mijn broederlijk medeleven uit met de president van de Franse Republiek en alle burgers van het land. Ik voel mij bijzonder sterk verbonden met de families van degenen die hun leven verloren en de gewonden. Deze barbaarsheid laat ons sprakeloos en doet ons afvragen hoe het hart van de mens zulke verschrikkelijke dingen kan bedenken, die niet alleen Frankrijk, maar de hele wereld schokken.”

“Door het pad van haat en geweld worden de problemen van de mensheid niet opgelost. Het is godslastering om de naam van God hiervoor te misbruiken! Ik nodig allen uit om mee te bidden opdat de onschuldige slachtoffers van deze tragedie aan de genade van God worden toevertrouwd.”

Bron: Radio Vaticaan/Kerknet