Paus Franciscus: ‘Heer, bekeer de harten van de terroristen’

maandag, 29 mei 2017
Nieuws
De paus bad zondag voor de slachtoffers van de recente aanslagen in Egypte en in Manchester “waar zo veel jonge levens op wrede wijze kapot zijn gemaakt”.

Bij het Regina Coeli vroeg de paus aan de aanwezige gelovigen met hem te bidden voor de slachtoffers van beide aanslagen en voor hun familieleden “die huilen om hun dood”. Ook wilde hij nogmaals zijn nabijheid uitdrukken met het hoofd van de koptisch-orthodoxe Kerk, “mijn geliefde broeder paus Tawadros II” en met heel Egypte naar aanleiding van de aanslag van afgelopen vrijdag op een bus met koptische pelgrims. Daarbij vielen zeker 28 doden. Diezelfde dag had de paus de aanslag al veroordeeld en een “barbaarse daad” genoemd. Ook zondag sprak hij over een “daad van wreed geweld”.

Hij verwees daarbij ook naar het moedige getuigenis dat de koptische christenen hadden gegeven van hun geloof voordat ze door gewapende mannen werden omgebracht: “De slachtoffers, waaronder ook kinderen, zijn gelovigen die op weg waren naar een heiligdom om te bidden, en werden vermoord nadat ze weigerden afstand te doen van hun christelijke geloof.” Franciscus bad met de aanwezige gelovigen dat “de Heer deze moedige getuigen, deze martelaren, in zijn vrede opneemt en dat Hij de harten van de terroristen bekeert”.

Vervolgens vroeg hij te bidden voor de slachtoffers van de “afschuwelijke aanslag” die vorige week maandag plaatsvond in Manchester. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf daar op na afloop van een concert van de populaire Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Er vielen 22 doden en ruim honderd gewonden. “Zo veel jonge levens zijn op wrede wijze kapot gemaakt”. Direct na de aanslag had de paus al in een telegram laten weten “diep bedroefd” te zijn over het nieuws dat er in de Engelse stad “een zinloze daad van geweld” was gepleegd.

Bron: Katholiek Nieuwsblad