fbpx

Paus en Poetin praten over Oekraïne, Syrië en Venezuela

vrijdag, 05 juli 2019
Nieuws
Paus Franciscus verwelkomde gisteren de Russische president Vladimir Poetin juli in het Vaticaan. De twee bespraken onder meer de aanhoudende oorlogen in Oost-Oekraïne en Syrië.

Het gesprek ging verder over de Katholieke Kerk in Rusland en actuele internationale aangelegenheden als Syrië, Oekraïne en Venezuela. Ook werd een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Bambino Gesu kinderziekenhuis van het Vaticaan en kinderziekenhuizen in Rusland. Het was de derde keer dat Francis en Poetin elkaar ontmoetten in het Vaticaan. Eerder ontmoetten zij elkaar in november 2013 en in juni 2015.

Aartsbisschop Parolin wees er ook op dat het onwaarschijnlijk was dat het bezoek resulteert in een langverwachte uitnodiging voor de paus om Rusland te bezoeken, een droom die bijzonder dicht bij het hart van St. Johannes Paulus II lag. Hoewel een uitnodiging van de regering essentieel is, zou het Vaticaan zo’n reis niet plannen zonder nadrukkelijke uitnodiging van de Russisch-orthodoxe kerk.

Vandaag ontmoet paus Franciscus een delegatie onder leiding van het hoofd van de Oekraïense Katholieke Kerk, aartsbisschop Sviatoslav Sjevtsjoek van Kiev-Halych.

Bron: CNS