Paus eist vrijlating religieuzen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Paus Benedictus XVI heeft op tweede Kerstdag herinnerd aan alle vervolgde christenen op de wereld en hen de solidariteit van de Wereldkerk toegezegd. Bij zijn angelustoespraak op het Sint-Pietersplein ging hij ook in op het lot van twee Italiaanse religi
pope-200-x-150

Paus Benedictus XVI heeft op tweede Kerstdag herinnerd aan alle vervolgde christenen op de wereld en hen de solidariteit van de Wereldkerk toegezegd. Bij zijn angelustoespraak op het Sint-Pietersplein ging hij ook in op het lot van twee Italiaanse religieuzen die zes weken geleden in Kenia werden ontvoerd.

De Heilige Vader riep de ontvoerders op de zusters Maria Teresa Olivero en Caterina Giraudo vrij te laten zodat zij hun belangeloze werk onder de armen voort kunnen zetten. Tegelijkertijd herinnerde de paus aan de vele gelovigen die om politieke of andere redenen in Latijns-Amerika, het Nabije Oosten en Afrika ontvoerd zijn en van wie soms ieder spoor ontbreekt.

"Ik hoop dat zij op dit moment de solidariteit van de paus en de hele Kerk horen", zei de paus.

Aanleiding voor het appel van de paus was het liturgisch feest van de eerste christelijke martelaar, Sint-Stefanus. De paus deed een appel op de gelovigen naar het voorbeeld van de martelaar kwaad niet met kwaad, maar met kracht, waarheid en liefde te beantwoorden.

De steniging van de martelaar, waar ook de latere apostel Paulus bij aanwezig was, was uiteindelijk een "overwinning van het leven op de dood, van de liefde op de haat, van het licht van de waarheid op de duisternis van de leugen."

Bron: KN/KNA