Paus dringt aan op vrijlating ontvoerde zusters

maandag, 18 december 2017
Nieuws
Paus Franciscus bad zondag om de snelle vrijlating van zes katholieke zusters die een maand geleden in Nigeria zijn ontvoerd. Hij voegde zijn stem bij de oproep van de bisschoppenconferenties van Afrika's meest bevolkte natie.

"Vanuit het diepst van mijn hart sluit ik mij aan bij de oproep van de bisschoppen van Nigeria voor de bevrijding van de zes zusters van het Eucharistisch Hart van Jezus, die ongeveer een maand geleden zijn ontvoerd uit het klooster in Iguoriakhi," aldus de Paus, verwijzend naar de stad in het zuiden van Nigeria waar de zusters woonden. "Ik bid met aandrang voor hen en voor alle andere mensen die zich in deze pijnlijke situatie bevinden. Mogen zij, bij de gelegenheid van Kerstmis, eindelijk naar huis terugkeren."

Op 13 november namen gewapende schutters drie zusters mee die hun eeuwige geloften hebben gedaan; zusters Roseline Isiocha, Aloysius Ajayi en Frances Udi. Ook namen zij drie aspiranten mee, jonge vrouwen die hun eerste vorming binnen de gemeenschap krijgen. De onbekende schutters kwamen het vormingshuis binnen waar de zusters woonden, beroofden hen en namen zes zusters mee weg met speedboten op een nabijgelegen rivier. Volgens berichten in de lokale pers waren de schutters reeds enkele dagen in het gebied en hadden zij bij een vuurgevecht met de politie een agent gedood.

Hoewel niemand de verantwoordelijkheid voor het ontvoeren van de zes zusters heeft opgeëist, is ontvoering voor losgeld een inkomstenbron geworden voor veel gewapende criminele groepen in delen van Nigeria.

Bron: Crux