Paus: "Bid voor vervolgde Christenen"

donderdag, 02 maart 2017
Nieuws
In een videoboodschap vraagt de Paus aandacht voor het lot van de Christenen die worden vervolgd en vermoord vanwege hun geloof.
20170302videovandepaus

"Hoeveel mensen worden vervolgd vanwege hun geloof, gedwongen om hun huizen, hun plaatsen van gebed, hun land, hun dierbaren te verlaten!" zegt de Paus in de video.

Criminelen

In de video protesteert de Paus tegen het feit dat Christenen worden behandeld als criminelen gewoon omwille van hun geloof. In de video is daarbij te zien hoe drie Christenen van verschillende denomitaties zich als criminelen opstellen voor een ‘police lineup’.

Bidden

Paus Franciscus daagt vervolgens de kijker uit om samen met hem vervolgde Christenen te helpen, "Hoeveel van jullie bidden voor vervolgde Christenen? Doe het met mij, dat ze kunnen worden ondersteund door de gebeden en materiële hulp van alle kerken en gemeenschappen. "

Godsdienstvrijheid

Volgens het Religious Freedom Report van Kerk in Nood is de religieuze vrijheid afgenomen in 11 van de 23 slechtst presterende landen. In zeven andere landen uit dezelfde categorie, is het al zo slecht gesteld met de godsdienstvrijheid dat het nauwelijks nog slechter kan.