Paus bezoekt sloppenwijk Nairobi

donderdag, 26 november 2015
Nieuws
Paus Franciscus bezoekt vandaag nog de sloppenwijk van Kangami, waar hij te gast is in een katholieke parochie.

Met het bezoek beklemtoont de Argentijnse kerkleider nogmaals zijn aandacht voor de zwaksten en de mensen aan de rand van de samenleving. De ontmoeting van vandaag ligt in het verlengde van de tien voorgaande buitenlandse reizen van paus Franciscus. Daarbij had hij telkens aandacht voor en ontmoetingen met hulpbehoevenden en mensen aan de rand.

Ook tijdens zijn eerdere reizen naar Brazilië en de Filippijnen bezocht hij al sloppenwijken. Hij nam er telkens ook de tijd om de verpauperde inwoners een hart onder de riem te steken en zelfs kort hun woning te bezoeken. Kangami telt 650.000 inwoners. Volgens de parochiepriester van de Sint-Jozef de Arbeiderparochie drong de paus persoonlijk aan op de ontmoeting met 1.200 inwoners van Kangami.

Paus Joannes Paulus bezocht Kenia al eens in 1995. Hij riep toen op tot de eenheid van de gezinnen en bracht een boodschap van aanmoediging voor de jeugd. Paus Franciscus reist morgen, 27 november, door naar Uganda. Voor zijn terugkeer naar Rome bezoekt hij op 29 en 30 november ook nog de Centraal-Afrikaanse Republiek; waar het geweld in de hoofdstad Bangui zich tijdens de voorbije weken opnieuw fel heeft hervat. Het hele bezoek vindt plaats onder scherpe veiligheidsmaatregelen.

Bron: Kerknet