Paus bedankt Kerk in Nood

woensdag, 13 april 2016
Nieuws
Pope-Francis

“Dank jullie wel voor wat jullie doen”. Met deze woorden ontving Paus Franciscus vanmorgen de voorzitter, Alfredo Mantovano, de directeur, Alessandro Monteduro, en de perschef, Marta Petrosillo, van Kerk in Nood in Santa Marta. Kerk in Nood was er samen met monseigneur Joseph Coutts, voorzitter van de Pakistaanse bisschoppenconferentie, die de Heilige Mis concelebreerde met de Heilige Vader in de kapel van het gebouw.

Ter gelegenheid van het aanstaande anniversarium van zijn uitverkiezing tot het pausambt heeft de stichting de Paus de kinderbijbel cadeau willen doen in alle talen van de landen die hij de afgelopen drie jaar bezocht heeft. De geïllustreerde bijbel voor kinderen is in 1979 bedacht door de stichter van Kerk in Nood, pater Werenfried van Straaten. Tot op heden heeft de pauselijke stichting er meer dan 51 miljoen gedrukt in 178 talen en dialecten, waardoor miljoenen kinderen over heel de wereld het woord van God hebben leren kennen en leren lezen. In sommige talen is de Kinderbijbel zelfs het enige gedrukte boek dat bestaat.

Paus Franciscus kent Kerk in Nood al een heel aantal jaren, en heeft er lang mee samengewerkt toen hij aartsbisschop was van Buenos Aires. In 2007, in een brief met gelukwensen aan de leiding van de stichting vanwege de zestigste verjaardag van de organisatie, noemde de toenmalige kardinaal Bergoglio Kerk in Nood “een symbool van gemeenschap en broederschap met de lijdende Kerk”.