Paus: Assisi staat voor miljarden mensen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De interreligieuze vredesbijeenkomst in Assisi van afge- lopen donderdag staat volgens Paus Benedictus "voor miljarden€¦
20111027assisi01

De interreligieuze vredesbijeenkomst in Assisi van afgelopen donderdag staat volgens Paus Benedictus "voor miljarden mannen en vrouwen wereldwijd, die zich energiek inzetten voor de bevordering van gerechtigheid en vrede".

 

De bijeenkomst toont aan dat mensen van verschillende tradities vreedzaam met elkaar kunnen samenleven, aldus de Paus. Hij sprak vrijdag met de rond 300 vertegenwoordigers van verschillende godsdiensten die de dag ervoor aan de bijeenkomst in Assisi hadden deelgenomen.

Die hebben zichzelf bij die gelegenheid verplicht zich in te zetten voor de vrede. De bijeenkomst van Assisi sloot aan bij de eerste interreligieuze bijeenkomst precies 25 jaar eerder.

Pioniers van de dialoog

Benedictus XVI prees de deelnemende religieuze leiders als "pioniers van de dialoog". Hij sprak de hoop ui dat de deelnemers na Assisi een "pelgrimstocht" naar de vrede met hernieuwd elan voortzetten.

Deze vriendschap dient onder alle godsdiensten en alle mensen te groeien.

De Paus prees in het bijzonder de deelname van niet-gelovigen aan de bijeenkomst in Assisi. Het was voor het eerst dat niet-religieuze intellectuelen voor de ontmoeting waren uitgenodigd.

Volgens de Paus vertegenwoordigen zij de "mensen van goede wil, die niet tot een bepaalde religieuze traditie behoren, maar zichzelf verplicht hebben de waarheid te zoeken".

Met hun deelname hebben zij hun wens bekrachtigd samen een betere wereld te willen opbouwen, aldus de paus.

De ontvangst eindigde met een lunch met Kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone in de Vaticaanse audiëntiehal. In Assisi hadden de afgevaardigden samen met de Paus een eenvoudige rijstmaaltijd genoten als teken van solidariteit met de armen in de wereld.

 

Bron: Katholiek Nieuwsblad