Patriarch Syrisch Orthodoxe Kerk bezoekt Tweede Kamer

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De patriarch van de Syrisch Orthodoxe kerk, Mor Ignatius Aphrem II, bezoekt Nederland en zal op 3 maart aanstaande in de Tweede Kamer zijn. De patriarch, is de geestelijk leider van de Syrisch-Orthodoxe Christenen.
Patriarch-Ignatius-Aphrem-II

De patriarch van de Syrisch Orthodoxe kerk, Mor Ignatius Aphrem II, bezoekt Nederland en zal op 3 maart aanstaande in de Tweede Kamer zijn. De patriarch, is de geestelijk leider van de Syrisch-Orthodoxe Christenen. Oorspronkelijk komen veel Syrisch-Orthodoxe christenen uit Syrië, Irak en Turkije, maar velen zijn de afgelopen jaren gevlucht voor religieus geweld.

Tijdens zijn bezoek zal de patriarch aandacht vragen voor het verschrikkelijke lot van vele Christenen in het Midden-Oosten en de gevaren die zijn momenteel ervaren.
Ook in Nederland woont een grote Syrisch-Orthodoxe gemeenschap, naar schatting zo"n 10.000. De patriarch zal gemeenschappen in verschillende steden bezoeken gedurende zijn tiendaagse bezoek.

Op 3 maart om 16.00 uur ontvangt de Commissie Buitenland van Tweede Kamer de geestelijk leider op uitnodiging van Pieter Omtzigt. Dit is een openbare vergadering, daarbij is pers en publiek van harte welkom is. De voertaal is Engels

Pieter Omtzigt: "De patriarch is de geestelijk leider van zo"n 3,5 miljoen mensen, waarvan een groot deel op de vlucht is voor geweld en terreur. De patriarch vertegenwoordigt een geloofsgemeenschap die ongelooflijke moeilijke tijden kent en een grote vervolging. De patriarch sprak terecht: ‘Het is een genocide op ons volk’ in een interview met het tv-programma Brandpunt."

Wilt u bij het bezoek van de patriarch aan de Tweede Kamer aanwezig zijn, mail dan naar Mirjam Kamphorst (m.kamphorst@tweedekamer.nl) of kom dinsdag 3 maart tijdig naar de Tweede Kamer en neem een identiteitsbewijs mee. Graag tijdig (uiterlijk 1 uur van tevoren) melden bij de ingang Lange Poten 4, omdat de beveiligingsprocedures (m.n. scannen) veel tijd in beslag neemt.