Parochiekerk ter vervanging van een tent in Balat

Project
Sinds 1993 is er een missiepost in Balat, in het noordoosten van India. De post beslaat 73 dorpen en geeft zorg aan 8000 katholieken. Toch heeft de missiepost nog altijd geen eigen parochiekerk. De parochianen komen samen in een tent.Sinds 1993 is er een missiepost in Balat, in het noordoosten van India. De post beslaat 73 dorpen en geeft zorg aan 8000 katholieken. Toch heeft de missiepost nog altijd geen eigen parochiekerk. De parochianen komen samen in een tent.

Claretian Fathers
De missiepost wordt gerund door de Claretian Fathers, een missieorde die al lange tijd actief is in India. Momenteel werken er 33 missionarissen in 12 verschillende centra in de noordoostelijke staten van India.

Vorderingen
Tot op heden komen de parochianen van de missiepost in Balat samen in een tent. Zonder financiële hulp zijn zij niet in staat om een eigen parochiekerk te bouwen. Het is de moeite waard om hen te helpen, want door de christelijke aanwezigheid in Balat zijn er vorderingen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, moraal, familie en economie.

Droom
"Het is de droom van iedereen in de gemeenschap om een parochiekerk te hebben", schrijft pater José Anchupenkil, de overste van de Claretian Fathers, in een brief aan Kerk in Nood.

Kerk in Nood heeft de paters € 10.000,- beloofd om een kerk te bouwen. Helpt u mee?