Parochiecentrum in Roemenië

Project
ACN-20150811-28978

Project in Roemenië
De katholieke parochie van Bahna in het Noordoosten van Roemenië is nog jong. Zij werd pas gesticht in 2012 en telt 470 gelovigen. In 2013 kon met de bouw van een parochiecentrum worden gestart, en ondertussen is het voor drie kwart af. Op de begane grond is een kantoor, een parochiezaal, een keuken en een eetzaal. Op de eerste verdieping is de toekomstige woning van de pastoor gepland. Verder is er nog een logeerkamer en een opslagruimte. Nu moet de bouw dan eindelijk worden afgerond. Het ontbreekt nog aan vloeren, tegels en de badkamerinstallaties. Ook moet de verwarmingsinstallatie nog worden geplaatst en de elektriciteit nog worden aangelegd.

Grote offers
De parochie is arm en dus hebben zij al grote offers gebracht om de bouw mogelijk te maken. Nu zijn de middelen echter uitgeput. Daarom vraagt pastoor Marius Adam Kerk in Nood nu om hulp, om de bouw te kunnen afmaken. Hij schrijft: „Wij sluiten met onze gehele geloofsgemeenschap u en al onze weldoeners in onze gebeden in en wensen u Gods rijke zegen.“
Wij zouden met 10.000 euro willen helpen.

Projectcode: 423-01-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood