Parochiecentrum H. Cyrillus en Methodius in Krekhivtsi (Oekraïne)

Project
De parochie "H. Cyrillus en Methodius" in Krekhivtsi werd in 2004 gesticht. Zij wordt geleid door de Paters van het Instituut van het Vleesgeworden Woord. Op het terrein van de parochie hadden de zusters van dit instituut al sinds 2000 een noviciaatshuis.
ACN-20150220ucra20357

De parochie "H. Cyrillus en Methodius" in Krekhivtsi werd in 2004 gesticht. Zij wordt geleid door de Paters van het Instituut van het Vleesgeworden Woord. Op het terrein van de parochie hadden de zusters van dit instituut al sinds 2000 een noviciaatshuis. Deze gemeenschap, die in 1984 in Argentinië werd opgericht, kan zich in de Oekraïne over talrijke roepingen verheugen. Zij is bi-ritueel, dat wil zeggen, dat de erediensten zowel in de Latijnse als in de Byzantijnse ritus worden gehouden. De parochiekerk werd pas in 2013 ingewijd.

 

De wens om over God te weten te komen is sterk
De gemeenschap is zeer actief op het gebied van het jongerenwerk en het werk met kinderen. Tegelijkertijd heeft zij een zogenaamde ‘geloofsschool’ opgezet, d.w.z. een catechesecursus voor volwassenen. Want de atheïstische opvoeding uit de Sovjettijd heeft er toe geleid dat verschillende generaties zijn opgegroeid zonder kennis van het geloof. Veel ouders kunnen de vragen van hun kinderen niet beantwoorden. Sommige zeggen dan: ""Hoe kan ik mijn kinderen leren bidden als ik zelf het Onze Vader pas via de televisie heb geleerd?" Maar de wens om meer over God te weten te komen, is bij velen heel sterk. Aan deze behoefte komen de paters en zusters van het Vleesgeworden Woord met hun catecheseaanbod tegemoet.

 

Onvoldoende ruimtes
Zij beschikken echter niet over voldoende ruimtes, waar die catechesecursussen kunnen plaatsvinden. Daarom werd met de bouw van een pastoraalcentrum gestart. 200 gezinnen zullen van die bouw profiteren. Kerk in Nood helpt met 7.000 euro voor het inzetten van de ramen.

 

Van harte aanbevolen
Aartsbisschop Volodymyr Vijtyshyn van Iwano-Frankiwsk heeft ons het project van harte aanbevolen en heeft tegelijkertijd voor alles bedankt wat de weldoeners van Kerk en Nood in het verleden al voor zijn Eparchie hebben bijgedragen: "Wij danken heel hartelijk voor uw solidariteit en uw gulle steun die wij voortdurend mogen ervaren. Wij danken u voor uw grote bijdrage aan de opbouw van de katholieke Kerk en bidden dagelijks voor uw intentie. Ons gebed is een klein teken van onze diepe dankbaarheid."

 

Projectcode: 438-01-19

 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/