Pakistan: politie weigert ontvoerd christelijk meisje te bevrijden

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De politie in Faisalabad weigert na herhaaldelijke verzoeken van de familie om de op 4 mei ontvoerde christelijke 14-jarige Mary Salik (fictieve naam om veiligheidsredenen) te ontzetten.
20122105_Pakistan01

De politie in Faisalabad weigert na herhaaldelijke verzoeken van de familie om de op 4 mei ontvoerde christelijke 14-jarige Mary Salik (fictieve naam om veiligheidsredenen) te ontzetten. Dat meldt AsiaNews.

Mary werd door een tot de islam bekeerde oom ontvoerd en gedwongen zich tot de islam te bekeren. Hij ontvoerde haar om haar uit te huwelijken aan zijn zoon Kashif. De bruiloft vond plaats op 7 mei. De vader van het meisje vertelde aan Asianews: "Mijn dochter is pas 14 jaar en lijdt vanaf haar geboorte aan hartproblemen waardoor ze geen zwaar werk kan doen. Na de bekering van mijn broer is er een samenzwering tegen onze familie gaande. Hij heeft haar met een list ontvoerd."

De familie heeft herhaaldelijk tevergeefs bij de lokale politie om hulp gevraagd. De politie weigert dit en zegt dat het meisje zich uit vrije wil bekeerde. Ook zou ze een schriftelijke verklaring als bewijs hebben afgegeven waarin ze zegt "volwassen te zijn" en zich "zonder dwang of bedreiging tot de islam bekeerd" te hebben. Priester Bonnie Mendes, voormalig secretaris van de Pakistaanse Nationale Commissie voor Gerechtigheid en Vrede, hekelt het probleem van de gedwongen bekeringen van jonge christenen tot de islam.

Volgens hem is dit een van de meest ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid van minderheden. "Hoewel we vrij zijn om te bidden en om onze godsdienst te belijden, worden we bedreigd als we voor onze rechten willen opkomen", zegt Mendes. Volgens de priester is de situatie van Mary tegen de leer van islam. Bekering tot de islam vereist een onderscheidingsperiode van ten minste drie maanden. Echter, als gevolg van onwetendheid, analfabetisme en sociale onrechtvaardigheid, houden de meeste moslims zich niet aan deze regel.

Maandelijks zouden 25 tot 30 jonge hindoe en christen meisjes worden ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam, waarna ze worden uitgehuwelijkt.

 

(Bron: Katholiek Nieuwsblad/AsiaNews)