Pakistan: kerk bekogeld, Christenen vluchten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een groot aantal Christenen is gevlucht uit Waris Pura, een voornamelijk christelijke voorstad van het Pakistaanse Faisalabad. Zij zijn bang voor geweld na recente incidenten. Honderden islamitische militanten namen donderdag deel aan...
dont_insult_muslims-200-x-134

Een groot aantal Christenen is gevlucht uit Waris Pura, een voornamelijk christelijke voorstad van het Pakistaanse Faisalabad.

Zij zijn bang voor geweld na recente incidenten. Honderden islamitische militanten namen donderdag deel aan een protestmars waarin werd geroepen om de dood van twee christelijke broers, die van blasfemie worden beschuldigd. Tijdens de mars bekogelde de menigte een katholieke kerk met stenen en rotsblokken. Op vrijdag lanceerden de Moslims een protestactie na het gebed in de moskee.

Een bron van persbureau AsiaNews meldt dat het risico van aanvallen op christenen en hun eigendommen erg hoog is. Vrijdag werd opnieuw gedemonstreerd, maar dit keer verliep de mars "vredig" en "zonder enig incident", zegt priester Pascal Paulus, pastoor van de aangevallen kerk van de Heilige Rozenkrans. Dit was te danken aan ingrijpen van de overheid en aan de massale aanwezigheid van politie. Overigens werden ook donderdag al aanvallen geregistreerd.

Aanleiding voor de oplopende spanningen vormt een vermeende brochure met beledigingen aan het adres van de profeet Mohammed die de twee christelijke broers zouden hebben geschreven. Zij ontkennen dit. De twee werden op 2 juli gearresteerd en kunnen de doodstraf krijgen. (Bron: AsiaNews)