"Pakistan in handen van de Taliban"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De prominente Pakistaanse priester Bonnie Mendes zegt dat "Pakistan in handen van de Taliban" is gevallen. "Na de dood van...
20112505_Pakistan01

De prominente Pakistaanse priester Bonnie Mendes zegt dat "Pakistan in handen van de Taliban" is gevallen. "Na de dood van Osama bin Laden is de populariteit van de Taliban onder de bevolking alleen maar toegenomen." Volgens Mendes hebben de Taliban een breder maatschappelijk draagvlak voor hun activiteiten dan voorheen. "De gewone burger, de gemiddelde Pakistaanse Moslim, is erg boos op de regering, de VS en de NAVO. Dat geeft aan waarom de mensen de acties van de Taliban goedkeuren."

Doelwit

Hoewel Pakistaanse Christenen en andere religieuze minderheden "op een vernietigende manier het zwijgen wordt opgelegd, zijn ze momenteel niet het belangrijkste doelwit van de terreurgroep", zegt de priester. "Het leger, regeringsgebouwen en de NAVO-kantoren zijn nu mikpunt van aanslagen en geweld."

Caritas

Priester Bonnie Mendes is het hoofd van de Aziatische afdeling van de Katholieke hulporganisatie Caritas Internationalis.

 

(Bron: KN/CatholicCulture)