Pakistan: demonstraties na ontvoering

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Pakistaanse steden Lahore en Faisalabad hebben minderheids- groeperingen gedemonstreerd tegen...
20110809_Pakistan01

In de Pakistaanse steden Lahore en Faisalabad hebben minderheidsgroeperingen gedemonstreerd tegen de provinciale overheid van de deelstaat Punjab naar aanleiding van de ontvoering van Shahbaz Taseer. Hij is de zoon van Salman Taseer, de voormalig gouverneur van Punjab die vermoord werd vanwege zijn standpunten tegen de wet op de godslastering.

‘Overheid verantwoordelijk’

De demonstraties werden georganiseerd door de All Pakistan Minority Alliance (APMA), die opkomt voor minderheden, en de humanitaire organisatie Life for All. Lid van het provinciaal parlement en APMA-leider Pervaiz Rafique leidde het protest in Faisalabad. Hij uitte stevige kritiek op de overheid van Punjab over het lakse optreden in de ontvoeringszaak. "De regering van Punjab schiet tekort in het waarborgen van veiligheid voor mensen en de bescherming van eigendommen. De moord op Salman Taseer en nu de ontvoering van zijn zoon zijn een samenzwering. De overheid is verantwoordelijk voor alle ontvoeringen, moorden, diefstallen, afpersingen en alle andere terreurdaden die dagelijks plaatsvinden."

Angst en onzekerheid

Pater Franciscus Xaverius leidde het protest in Lahore, dat bestond uit een vreedzame mars. De demonstranten eisten de veiligheid en vrijlating van Shahbaz Taseer. Ook riepen zij op de daders te arresteren en te berechten. Pater Franciscus Xaverius zei: "We veroordelen de regering van Punjab voor hun nalatigheid in de bescherming van mensen en hun bezittingen. Religieuze minderheden voelen angst en onzekerheid na de moord op Salman Taseer en die gevoelens zijn versterkt na de ontvoering van Shahbaz Taseer. De overheid van Punjab moet de schuldigen arresteren en zorgen voor een veilige terugkeer van Shahbaz Taseer. Anders zullen we op nationaal niveau protesten organiseren tegen de overheid van Punjab."

 

(Bron: KN/AsiaNews)