Pakistan: Christenen aangevallen door Moslims

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Geweld tegen Christenen in Pakistan blijft een constante bron van ellende en narigheid. Tientallen Christelijke families zijn onlangs...
20112004_Pakistan01

Geweld tegen Christenen in Pakistan blijft een constante bron van ellende en narigheid. Tientallen Christelijke families zijn onlangs hun woonplaats in de noordoostelijke Pakistaanse provincie Punjab ontvlucht vanwege radicaal geweld door moslim- extremisten. Mushtaq Gill en zijn zoon Farrukh werden 16 april aangevallen door militante moslims. Het offensief volgde op een beschuldiging van godslastering. De familie Gill leeft al langer in onmin met de plaatselijke Moslims.

Onbegrijpelijk

Daags daarop viel een menigte moslims een Pinkstergemeente aan. Bij deze geweldsuitbarsting werden twee Christenen ontvoerd. Vreemd genoeg heeft de politie twaalf Christenen die de kans zagen om te vluchten gearresteerd. Haroon Barkat Masih, directeur van de Masihi stichting, die rechtsbijstand verleent aan vervolgde Christenen, zegt dat "deze recente incidenten duidelijk maken dat de politie handlanger is van de militanten". Hij vindt het onbegrijpelijk dat Christenen ‘slachtoffer van geweld" zijn en toch "worden gearresteerd".

Geloof, Hoop en Liefde

Bisschop Andrew Francis van Multan reageert op de aanvallen: "Christenen in Pakistan blijven geloven en worden niet ontmoedigd, ondanks het lijden en geweld waar ze mee te maken hebben." De interreligieuze dialoog gaat wat hem betreft gewoon door. "We zijn geworteld in geloof, hoop en liefde. We blijven voortdurend met gematigde Moslims in dialoog om vrede en harmonie na te streven voor de samenleving."

 

(Bron: KN/CatholicCulture)