Pakistan: antichristelijk geweld herdacht

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Meer dan 2000 mensen hebben in Pakistan deel­ge­nomen aan een mars om een van de ergste uit­barstingen van antichristelijk geweld te gedenken. In augustus 2009 plunderde een groep van enige...
20100804pakistan01

Meer dan 2000 mensen hebben in Pakistan deelgenomen aan een mars om een van de ergste uitbarstingen van antichristelijk geweld te gedenken. In augustus 2009 plunderde een groep van enige duizenden moslims een Christelijke wijk in de stad Gojra en stak de wijk in brand. In het geweld vielen acht doden.

Een vooraanstaande politie-ambtenaar gaf aan de deelnemers toe dat de veiligheidsdiensten vorig jaar hadden gefaald Christenen te beschermen. Enkele van de prominentste lokale moslims spraken de deelnemers toe. Zij hekelden de misdaden, noemden deze in tegenspraak met de geboden van de Koran en de daders onwaardig moslims te heten.

Aanleiding van de herdenkingsmars was de dood van twee broers die enkele weken geleden door een rechtbank vrijgesproken werden van blasfemie, maar buiten de rechtbank door boze moslims werden neergeschoten. Het grootste deel van het geweld tegen Christenen is toe te schrijven aan de Pakistaanse blasfemiewetten. Die worden door extremistische moslim gebruikt om Christenen aan te klagen die zich over de islam of de profeet uitlaten op een manier die zij als beledigend ervaren. (bron: CNA)