Pakistaanse media: "Bhatti vermoord in familievete"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Volgens Pakistaanse media is de dood van de voormalige Katholieke minister voor religieuze minderheden Shahbaz Bhatti het gevolg van...
20111008_Pakistan01

Volgens Pakistaanse media is de dood van de voormalige Katholieke minister voor religieuze minderheden Shahbaz Bhatti het gevolg van een familieruzie en gaat het niet om een politieke moord. Dit meldt advocaat Tahir Naveed, die het politie-onderzoek naar de dood van Bhatti nauwlettend in de gaten houdt.

Onterecht

Volgens de advocaat had "Bhatti geen persoonlijke vijanden" en proberen de media onterecht de schuld in de schoenen van de familie te schuiven. "Het is onterecht dat de media het beeld schetsen dat de moord om een persoonlijk geschil zou draaien."

Radicalen

Naveed is ervan overtuigd dat de moord op Bhatti het werk is van "radicale Islamitische fanatici". Volgens hem zijn de media "helaas erg terughoudend om die realiteit te erkennen". De advocaat hoopt "dat de waarheid snel boven tafel zal komen". De Katholieke Bhatti werd vermoord nadat hij enkele doodsbedreigingen had ontvangen vanwege zijn voortdurende verzet tegen de wet op de Godslastering.

 

(Bron: KN/CC)