Pakistaanse bisschoppen willen nieuw proces Asia Bibi

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De zaak van de wegens vermeende blasfemie ter dood veroordeelde Pakistaanse vrouw Asia Bibi moet opnieuw voor het Hooggerechtshof komen. Dat eist...
20101129Pakistan01

De zaak van de wegens vermeende blasfemie ter dood veroordeelde Pakistaanse vrouw Asia Bibi moet opnieuw voor het Hooggerechtshof komen. Dat eist mgr. Lawrence Saldanha, de voorzitter van de Pakistaanse bisschoppenconferentie.

"Voor de Kerk zijn een nieuw onderzoek en een proces voor het Hooggerechtshof de juiste weg, zodat onschuld onmiskenbaar wordt vastgesteld", zei mgr. Saldanha donderdag tegen de Vaticaanse missiepersdienst Fides. "Alleen op die manier kunnen de massale protesten van islamitische kant tot zwijgen worden gebracht," stelt hij. Een gratieverlening door de Pakistaanse president Zardari zou de veroordeling niet opheffen en tot een "ware opstand" van islamitische groepen leiden, aldus de aartsbisschop van Lahore. Gratie staat volgens hem gelijk aan een schuldbekentenis van de beklaagde. De voor religieuze minderheden verantwoordelijke minister Shahbaz Bhatti wil zich bij president Zardari met een verzoek tot gratie voor Bibi inzetten. Ook curiekardinaal Jean-Louis Tauran voert gesprekken met Zardari en minister Bhatti, net als de Pakistaanse bisschoppen. (Bron: KNA)